Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

„Az Aba Wood Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén"

Az Aba Wood Faipari Kft. nagyvázsonyi telephelyén 1 db Optima 60 automatikus optimalizáló darabolófűrészt és 1 db Visual Window STANDARD szoftvert vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 6,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.
A Társaságot 2015-ben egy magyar magánszemély alapította. A Társaság fő tevékenysége a 1623'08 TEÁOR számú épületasztalos-ipari termék gyártása, mely tevékenységét jelen projekt keretében is fejlesztette. A projekt megvalósítási helyszíne a 2015 óta a Társaság székhelye és telephelyeként működő, 8291 Nagyvázsony, Vásártér utca 18. cím alatt található műhely.
A társaság elérni kívánt célja, egy olyan technológiai bázis kialakítása, melynek köszönhetően automatizálni tudja az egyes munkafolyamatokat, ezáltal növelve a gyártás hatékonyságát és a termékek minőségét. További célja, hogy a megmunkálási idő csökkentésével, növelje gyártási kapacitását, ezáltal magasabb árbevételt elérni.
Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy OMGA Optima 60 automatikus optimalizáló darabolófűrészt, melynek köszönhetően, a selejtképződésből adódó önköltség minimálisra csökkenthető, mivel a darabolófűrész, a kezelő által beprogramozott méreteket kijelöli az alapanyagokon, majd hulladék-, és selejtképződés nélkül méretre vágja. A berendezés a kezelőfelületen megjelölt hibákat felesleges hulladék képzése nélkül ejti ki, ezáltal az előállított termék magasabb minőséget képvisel, így a piacion magasabb áron értékesíthető, ami a Társaság számára árbevétel növekedést jelent. A projekt keretében beszerzésre került még egy Visual Window STANDARD szoftver, mely a Társaság teljes termelési folyamatát optimalizálja, egészen a tervezéstől a gyártásig. A szoftvernek köszönhetően az egyes munkafolyamatok közötti átmenetek gördülékenyen és rugalmasan kezelhetők, ezáltal csökken a hibákból adódó önköltség.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.
A fejlesztés során beszerzett gépet és szoftvert azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz és szoftver működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 6,8 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
 
A projektről bővebb információt a www.abawood.hu oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Kötél András
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 9975828, e-mail címünk: info@abawood.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02622
Befejezés időpontja: 2019.07.24.; Támogatás aránya: 50%
A támogatás összege: 6 781 250,- Ft